top of page

O MNĚ

K nutričnímu poradenství mne vedla touha pomáhat lidem již od okamžiku, kdy mi osobně změnila život diagnóza celiakie. Vystudovala jsem obor Ekotrofologie (Výživa člověka) na Mendelově univerzitě, poté jsem působila v týmu aplikované výživy v Centru zdraví, výživy a potravin (SZÚ) nebo jako dietní dozor v Klubu celiakie Brno a od září 2023 si svoji odbornost zvyšuji klinickým studiem Nutriční terapie na SVOŠZ Medea. V roce 2025 jsem absolvovala výcvik v terapii obezity a stala se tak lektorkou společnosti STOB.

Od roku 2024 působím jako certifikovaná instruktorka kondiční chůze Nordic Walking s akreditací MŠMT a s klienty pracuji jak v rámci individuálních lekcí, tak skupinových kurzů či víkendových výšlapů.

Ve své praxi využívám kromě odborných znalostí lidský přístup a vlastní zkušenosti s bezlepkovou dietou, spirálou hubnutí, záchvatovitým přejídáním a hledáním zdravého životního stylu.

897A9640BW.jpg

MOJE
FILOZOFIE

Za roky studia výživy a potravin, odborné i klinické praxe jsem se naučila jednu věc: neexistuje univerzální jídelníček ani rychlé řešení, které funguje pro všechny. Každý z nás má jiný genetický základ, životní zkušenosti, zdravotní historii i každodenní návyky.

 

Proto pro Vás hledám cesty, které vycházejí z vědecky ověřených informací, ale zároveň respektují Vaše chutě, možnosti a životní rytmus. Věřím, že zdravý životní styl nemusí být složitý – stačí ho postavit na udržitelných krocích, které Vám budou dávat smysl a které si dokážete dlouhodobě udržet.

 

A právě k tomu slouží vstupní konzultace – první společné setkání, kde se detailně podíváme na Vaši situaci, cíle a možnosti. Společně nastavíme směr, který Vám pomůže jíst vyváženě, cítit se lépe a hýbat se s radostí – ať už máte dietní omezení, nebo ne.
Nečekejte na „až jednou“. Začněte teď a tady – jsem tu pro Vás.

MOJE ZAMĚŘENÍ

VÝŽIVA ZAMĚŘENÁ NA STŘEVNÍ ZDRAVÍ, PORUCHY TRÁVENÍ A POTRAVINOVÉ INTOLERANCE

  • Celiakie – nejen přechod na bezlepkovou dietu u nově diagnostikovaných pacientů, ale i udržitelné a bezpečné celoživotní stravování při striktní dietě bez lepku. Podpora také po rodiče a blízké dětí s celiakií. Součástí je i řešení přidružených onemocnění.

  • Idiopatické střevní záněty (IBD) – výživa při Crohnově chorobě a ulcerózní kolitidě.

  • Potravinové alergie a intolerance laktózová intolerance, histaminová intolerance, alergie na bílkovinu kravského mléka či pšenici.

  • Funkční poruchy trávení – syndrom dráždivého tračníku (IBS), SIBO, NCGS, reflux, nadýmání, zácpa, práce s low-FODMAP.

VÝŽIVA ŽEN A DĚTÍ

  • Prekoncepční výživa – výživa v období plánování těhotenství.

  • Těhotenství a kojení – podpora výživy ženy v tomto specifickém období.

  • Děti a dospívající – individuální přístup ke stravování dětí.

  • Ženské zdraví a hormony – výživa při PMS, PCOS a v období klimakteria.

REDUKCE HMOTNOSTI A VZTAH K JÍDLU

  • Zdravé a udržitelné hubnutí – bez extrémů, s ohledem na individuální potřeby.

  • Kognitivně-behaviorální přístup (KBT) – propojení výživy s prací s myšlenkami a emocemi.

  • Nutriční péče při farmakologické léčbě obezity – podpora výživy a zdravého životního stylu u klientů užívajících léky na obezitu, se zaměřením na dostatečný příjem živin, prevenci nežádoucího úbytku svalové hmoty a udržitelnost výsledků.

  • Poruchy vztahu k jídlu – emoční jedení, přejídání, chronické dietování.

  • Vnímavé stravování a budování návyků – podpora přirozeného vnímání hladu a sytosti.

PREVENTIVNÍ VÝŽIVA A DLOUHOVĚKOST

  • Podpora dlouhodobého zdraví a vitality – s důrazem na udržitelný zdravý životní styl, nikoli trendy biohacking.

  • Prevence civilizačních onemocnění – např. kardiovaskulárních onemocnění, diabetu 2. typu, osteoporózy aj.

  • Funkční potraviny – doporučení založená na výzkumech a smysluplném využití v praxi.

  • Doplňky stravy – odborné poradenství (ne prodej!) ohledně jejich efektivního a bezpečného užívání a pouze tam, kde mají skutečně své místo.

SPECIFICKÉ VÝŽIVOVÉ SMĚRY

  • Ctím Vaše rozhodnutí – ať už je Vaše volba motivována eticky, zdravotně nebo osobní preferencí, společně najdeme cestu, jak ji uchopit výživově kvalitně, realisticky a dlouhodobě udržitelně.

  • Vegetariánství a veganství – nutričně vyvážené a plnohodnotné stravování pro lakto-, ovo-, pesco-, semi-vegetariány i vegany.

  • Nízkosacharidové stravování – bezpečné, smysluplné a dlouhodobě udržitelné nastavení bez výživových extrémů.

KDO NEJSEM

Abych vám mohla nabídnout kvalitní a bezpečnou péči, pracuji jen v oblastech, kde mám odbornost a zkušenosti. Neposkytuji výživové poradenství v situacích, které vyžadují specializovanou péči – například u vrcholových sportovců, enterální nebo parenterální výživy, v případě některých onemocnění, komplikovaných stavů (např. onkologičtí pacienti) nebo velmi specifických skupin (např. novorozenci, senioři 85+). Neposkytuji péči při poruchách příjmu potravy (PPP) v jejich klinické podobě.

Nejsem lékařka, psycholožka, fyzioterapeutka ani laktační poradkyně. Nediagnostikuji – to není v mé kompetenci. Mým úkolem je podpořit Vás při řešení nutričního stavu a potíží tak, aby došlo ke stabilizaci, zlepšení kvality života a podpoře léčby, pokud probíhá. Pokud se v průběhu spolupráce objeví téma, které přesahuje mou odbornost, vždy Vás s respektem nasměruji na vhodného specialistu. Věřím v multidisciplinární spolupráci a komplexní řešení.

897A0452BW.jpg

PRAXE, VZDĚLÁVÁNÍ

2025 - nyní

Certifikovaná lektorka  v kognitivně-behaviorálním přístupu k terapii obezity | STOB  Potravinové alergie a intolerance: Pohled alergoložky a nutriční terapeutky | Ne hladu​ Konference Kde běžné potraviny nestačí – doplňky stravy |  Společnost pro výživu  Nutriční poradna & nutriční péče v gastroenterologické poradně - studijní stáž | AGEL Jeseník Nutriční péče a stravovací provoz - studijní stáž | Priessnitzovy léčebné lázně Konference Jak zdravě zhubnout a váhu si také udržet | STOB Nordic Walking do škol - pilotní projekt pro SŠ na Jesenicku | Nordic Walking Point Anatomie v praxi & cvičení s fasciemi | Nordic Walking Point

2023 - 2024

Instruktorka kondiční chůze Nordic Walking - certifikace s akreditací MŠMT | Nordic Sports ​Výživa při celiakii | Ne hladu Nutriční péče u potravinových alergií a histaminové intoleranci | SNT ČAS Mikrobiom – nová dimenze lidského zdraví | IMV Oddělení léčebné výživy - studijní stáž | Fakultní nemocnice v Motole Nutriční péče a stravovací provoz - studijní stáž | Vojenská nemocnice Brno Střevní mikrobiom – jak o něj pečovat: Od stravy po probiotika | IMV Dosáhni naturálního maxima | IMV Moderní výživa | IMV Lymfa a obezita | AMCA Metodika poskytování dietní stravy v rámci školního stravování | SZÚ, ČANT Příprava na početí a těhotenství – praktické tipy | IFMV Syndrom polycystických ovarií: pohled fyzioterapeutky a nutriční terapeutky | Ne hladu Konference Dietní výživa 2024 | Společnost pro výživu ​Jak se vyznat v etiketách potravin | IMV Nutri & Fitness akademie | FITFAB Prediabetes a diabetes 2. typu | IMV Nordic walker I. aneb severskou cestou do životní kondice | Nordic Sports Výživa a riziko srdečních onemocnění | IMV Výživa jako primární prevence | Welko Summit online

do r. 2022

Ing. Ekotrofologie (Výživa a potraviny) | Mendelova univerzita v Brně Bc. Chemie a technologie potravin | Mendelova univerzita v Brně Omega-3 mastné kyseliny v lidské krvi – omega-3 index | spoluautorka studie SZÚ Dietní dozor & dobrovolník pro pacientské sdružení | Klub celiakie Brno Úskalí bezlepkové diety | Přednáška pro veřejnost | Celostátní setkání celiaků v Ostravě Bezlepková dieta | SOŠ gastronomie a potravinářství Jeseník Strava bez masa je hitem nejenom v zahraničí aneb „pseudo maso“ pod lupou | posterová sekce XLVI. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin „Ingrovy dny 2020“ Je Beyond Burger™ pravou náhradou za hovězí hamburger? | článek v časopisu Maso Sůl v pečivu | spoluautorka projektu SZÚ Nový směr využití rostlinných proteinů - „Beyond Burger™“ | spoluautorka projektu SZÚ Veganský Beyond Burger™ – konečně plnohodnotná alternativa masa…Nebo ne? | posterová sekce, 24. konference "Monitoring zdraví a životního prostředí" Diagnostik v týmu aplikované výživy Centra zdraví, výživy a potravin | SZÚ (2019-2020) Přispívající autorka v rubrice Zdraví | Brněnský zpravodaj (2019–2020) Celiakie a bezlepková dieta | Přednáška pro veřejnost | Celostátní setkání celiaků v Brně Nutricelia.cz | Blog a poradenství pro bezlepkovou dietu

Chcete se dozvědět více o mé profesionální cestě a současných projektech?

Připojte se ke mně na LinkedIn! Můžeme zde sdílet zkušenosti, diskutovat o trendech v oboru a objevovat potenciální příležitosti ke spolupráci. Těším se na propojení s vámi a na možnost sdílet své znalosti a poznatky z praxe.
 

PROFESNÍ
PROFIL

 

CO ODE MĚ (NE)ČEKEJTE

Možná se budete divit, proč na to upozorňuji – ale v dnešní době, kdy má výživa téměř status léčebného zázraku a každý druhý je samozvaný expert, považuji za fér říct to na rovinu. Výživa má obrovský potenciál podpořit zdraví i léčbu, ale sama o sobě není všemocná. neprodávám žádné doplňky stravy, ani neslibuji zázraky na počkání. Pokud hledáte zkratky, u mě je nenajdete.

 

To, co Vám ale nabízím je bezpečný, odborný a individuální přístup – společně najdeme cestu, která bude skutečně fungovat právě pro Vás. A na to se můžete spolehnout!

bottom of page